Takaisin projekteihin

Retro-action-kamera

Säätäjä Jani järjesti oivalliset pippalot 40-v päivänsä kunniaksi kesällä 2016. Jäykillä Säätäjillähän on ollut tapana muistaa synttärisankareita, etenkin niitä, jotka vaivautuvat järjestämään pippalot vanhenemisensa kunniaksi. Useimmiten olemme rakennelleet eli säätäneet jonkin äärimmäisen hyödyllisen teknisen härvelin ja niin tälläkin kertaa.

Jani, kuten nelikymppiset yleensäkin vietti hurjimmat nuoruusvuotensa 90-luvulla. Silloin teknisiä härveleitä oli huomattavasti vähemmän kuin nykyisin. Monia tätä nykyä arkipäiväisiä laitteita ei kertakaikkiaan oltu vielä keksitty. Yksi sellainen on ns. action-kamera, GoPro tai millä nimellä se sitten tunnetaankin. Olemme nyt korjanneet puutteen ja rekonstruoineet 90-luvun action-kameran. Jos siis action-kamera olisi keksitty 90-luvulla, se olisi saattanut näyttää tällaiselta.

Action-kamera-kypärä

Huomatkaa edistyksellinen, miniatyrisoitu kamerateknologia - täysikokoisen VHS-kasetin sijaan laite käyttää pienempää VHS-C kasettia. Kameran resoluutio on huimat 576 juovaa. Megapikseleitähän ei oltu vielä keksitty, mutta 576 juovaa vastaa peräti n. 0,4 megapikseliä. Painoa kameralla on vaivaiset kilogramman verran. Kypärä suojaa käyttäjää rankemmankin kohelluksen aikana. Lisävarusteina on kätevät juomatelineet. Ja toista voi käyttää vaikka pippurimyllyn telineenä grillatessa, tai vieheiden säilytykseen Kuokkalankoskella. Lisäksi mukana tulee kätevä kameralaukku varusteiden kuljetukseen.

Ajatelkaas minkälaista katu-uskottavuutta Jani olisi nauttinut tämä laite päässään esimerkiksi Himoksen rinteessä!

Toisaalta - ehkä tämän laitteen nähtyään ymmärtää miksi kukaan ei moista keksinyt silloin 90-luvulla...

Mainittakoon lopuksi, että kamera tarvikkeineen (mm. kasetti, laukku, laturi) ostettiin Tori.fi:stä ja akun päivityksen jälkeen siitä saatiin toimintakuntoinen peli! Laite joutuikin heti tositoimiin kun Janin kekkereitä dokumentoitiin sen avulla.

Kypärän dokumentoi säätäjä Eki, valokuvan otti säätäjä Matti

Alkuun Takaisin projekteihin Säätäjien kotisivulle


Päivitetty 16.1.2017 © Jäykät Säätäjät ry 2017