Takaisin projekteihin


Suihkulähde

Upin tuparikutsun triggaaman ankaran pohdinnan tuloksena syntyi ajatus suihkulähteestä. Ei kuitenkaan mistä tahansa tavallisesta tai kaupallisentapaisesta, vaan sellaisesta jossa vesi suihkuaa Jäykät Säätäjät ry:n virallisen logon sakaroista. Materiaalia haukoteltiin hetki, mutta sitten aikataulu- ym. syistä päädyttiin betoniin. Valinta oli kompromissi, betoni kun tunnetusti autonauttiutuu ajan kuluessa.

Homma ei saanut paljastua, joten säätäjälauma kokoontui mökillä kaikessa hiljaisuudessa. Logon muottia varten otettiin pala styroxia, logo piirrettiin siihen vapaalla kädellä (turha tarkkuus osoittaa teknistä kypsymättömyyttä...), yksityiskohtia poistettiin, sitten leikattiin omatekoisella leikkurilla (poweri, ohut kuparilanka ja Jukka) ja tasoiteltiin hiilihangoilla (sauna lämpesi samalla).

Muottia siloiteltiin ja tiivistettiin teipillä. Raudoituksen virkaan asetettiin rautalankaa, pultteja, ruuveja ym. sekalaista tavaraa. Samalla sekaan asenneltiin ohuet muoviputket, yksi kuhunkin sakaraan. Jussi luovutti käyttöön remontista yli jääneet saneerauslaastit, joista sotkimme kuran ja valoimme logon.

Altaan ulkopinnan muotti tehtiin vanerista ja lastulevystä. Raudoitukseen käytettiin teräsverkkoa, hieman rautalankaa ja muuta romua sekaan ja kuraa päälle. Pohjan valun jälkeen keskelle asetettiin iso styrox-pala, jonka jälkeen voitiin valaa altaan reunat.

Täytyy myöntää, että enemmistö porukasta oli ensimmäistä kertaa valuhommissa. Matti, jolla oli aiempaa kokemusta hommasta (betonisubbari ja satelliitit) ei ehtinyt paikalle logomuotintekopuuhiin, kylläkin altaantekoon. Ja jälki, logon osalta, oli kyllä sen mukaista, karua mutta silti jotenkin jäykkää.

Pumppu purkhasoitiin kaupasta ja asennettiin paikoilleen. Testauksen ja viimeistelyn jälkeen olikin vuorossa lahjan siirto lähemmäksi juhlapaikkaa. Ja konttorikropat huusivat leipää, betoni kun ei tunnetusti ole niitä kevyimpiä materiaaleja.

Tämänkin lahjan jäynä-aspekti oli valmiiksi mietitty, mutta jäi kiireessä toteuttamatta. Tarkoitus oli piilottaa logon sisään jonkinlainen purnukka täynnä fairyä ja sulkea purnukka jollain heppoisella matskulla, joka olisi ajan myötä liuennut pois. Olisi ollut piha täynnä vaahtoa.

Suihkulähde (67kB)

Rappaamista muistelivat Eki ja Jukka

Takaisin projekteihin Säätäjien kotisivulle


Päivitetty 5.12.2003 © Jäykät Säätäjät ry 2003