Takaisin projekteihin

Pällin levitin

Jos edellinen projekti yrittikin kaventaa autoilevan älypuhelimen omistajan pälliä, tämänkertaisella softalla on hyvin päinvastainen käyttötarkoitus. Sillä erotuksella, että nyt todennäköisesti leviää muiden pälli eikä oma. Levinnyt pälli (6.9 kB)

Pällin levitin v1.00 (12 kB) on ohjelma, jolla puhelimeen integroidun kameran avulla voidaan simuloida ihmisen reaktiota eriasteisiin epämiellyttäviin kokemuksiin. Ohjelmalla voi portaattomasti levittää ja kaventaa pälliä niin vaaka- kuin pystysuunnassakin. Levitetyt tuotokset voi tallentaa Galleria-sovellukseen ja sieltä käsin lähettää muiden ihmeteltäväksi. Levinnyt kuva näkyy puhelimen ruudulla reaaliaikaisesti. Kuva on helppo pysäyttää heti, kun sopiva hetki osuu kohdalle.

Pällin levittimen laskenta-algoritmeja on huolellisesti viritetty vastaamaan luonnossa esiintyviä eriasteisia pällin leviämisiä. Tässä käytettiin apuna mm. 1031,79 euron autonkorjauslaskua (35 kB) viime syyskuulta.

Pällin levitin toimii Nokian Series 60-kamerapuhelimissa. Toimivaksi todettuja malleja ovat 7650, 6600, 7610 ja 6630. Todennäköisesti myös mallit 3650 ja 3660 toimivat. Ohjelma ei toimi Nokian tai muiden valmistajien "älyttömissä" puhelinmalleissa, vaikka niistä kamera sattuisi löytymäänkin. Toimivuus muiden valmistajien Series 60-kamerapuhelimissa selviää kokeilemalla.

Ohjelmaa voi vaihtaa kahden eri kuvaustilan välillä: hyvä kuvanlaatu mutta hidas päivitysnopeus (1-3 kuvaa sekunnissa puhelimesta riippuen) tai huonompi kuvanlaatu mutta nopea päivitysnopeus (15 kuvaa sekunnissa). Ohjelman käynnistyessä on nopea kuvaustila valittuna. Tilaa voi vaihtaa valikosta tai näppäimestä #.

Valikosta löytyy kuvan tallennustoiminto silloin, kun kuva on pysähdyksissä. Lisäksi valikosta saa näytölle pikaohjeen josta näppäinten toiminta selviää. Tähtäimen ja ohjauspaneelin näkymisen voi valita erikseen kuvan liikkuessa ja sen ollessa pysähdyksissä. Pällin valikko (11 kB)

Ohjaus:

Kuvan päivitys pysähtyy itsestään, jos puhelimen näppäimiin ei kosketa kolmeen minuuttiin. Näin säästyy akkua mikäli Pällin levitin sattuu epähuomiossa jäämään päälle.

Muiden pälliä ja omaansa (esimerkin vuoksi) levitti säätäjä Jussi

Takaisin projekteihin Säätäjien kotisivulle


Päivitetty 22.3.2005 © Jäykät Säätäjät ry 2005